[FOTO-AUDIO]Cărășeanul Cornel-Victor Barbu, de pe Valea Cernei la… Academia Navală din Annapolis

Unul dintre tinerii cu care orașul Băile Herculane – și chiar țara noastră! – se poate mândri este Cornel-Victor Barbu, în vârstă de 21 ani, care în anul 2018 a absolvit Colegiul Național Militar TUDOR VLADIMIRESCU din Craiova și a fost admis la Academia Navală din Annapolis – SUA, unde se află de atunci! Cornel-Victor Barbu face parte dintre cei absolvenți de colegii militare din țară din acest an care au fost admiși pentru a-și continua cursurile la tot atâtea instituții prestigioase de învățământ militar din Statele Unite ale Americii!

Este ca o moștenire de familie : stră-străbunicul meu a fost erou în primul război mondial, străbunicul meu a fost erou în al doilea război mondial și, după aceea, fratele meu a mers la Liceul Militar din Alba Iulia și mi-am zis că de ce nu pot să încerc și eu! Primii doi ani – clasa a IX-a și a X-a – le-am făcut la Colegiul Național Militar MIHAI VITEAZU din Alba Iulia , iar după aceea s-a reînființat colegiul militar de la Craiova și m-am mutat aici, fiind mai aproape de casă.

Tânărul absolvent al Colegiului Național Militar TUDOR VLADIMIRESCU din Craiova este primul tânăr militar român care după 10 ani a fost admis pentru a urma cursurile Academiei Navale din Annapolis. Primii 10 la sută din promoție am putut să optăm pentru o academie din America și acesta fiind un vis al meu de mic, nici nu am stat pe gânduri și am acceptat! Au fost foarte multe etape de parcurs, dar am avut susținere din partea bunicilor, părinților, a fratelui meu, a prietenilor și am reușit! Sunt foarte fericit și în același timp sunt mândru că am reușit să-i fac pe bunicii mei, pe părinți mândri de mine și de ceea ce am putut să fac, spune tânărul originar din Băile Herculane.

Începutul e întotdeauna mai greu până m-am obişnuit cu limba, cu efortul care se cere, cu cerinţele de acolo, dar mi-am făcut prieteni şi chiar m-au ajutat. Viaţa la Academia Navală este foarte frumoasă, dar trebuie să şi munceşti! este foarte mult efort fizic şi nivelul academic este foarte ridicat, tocmai de aceea învăţăm foarte mult, dar ai resurse şi găseşti ajutor peste tot în caz că nu te descurci! Mergem mai mult pe latură practică, învăţăm diferite tehnici de a conduce o navă, diferite modalităţi pentru ce se întâmplă în caz de urgenţă, ieşim şi pe fluviu, ca să fie chiar condiţiile pe apă de pe vapor!

Cornel Barbu ne-a mărturisit că după ce va absolvi Academia Navală intenționează să se întoarcă în țară şi să-și  servească patria.

”Mă întorc acasă pentru că, vorba aceea nicăieri nu e ca acasă”, spune tânărul patriot român, student al Academiei Navale din Annapolis, Maryland (SUA).