Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin, anunţă că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 noi cazuri de COVID-19, numărul total al infectărilor fiind acum de 6.857.

De la debutul pandemiei, 1.878 de pacienţi au fost declarati vindecaţi, iar 358 au murit. La ora actuală, în spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa sunt internate 130 de persoane diagnosticate cu SARS-COV-2, dintre care 15 la ATI. În acelaşi interval au fost raportate şi trei decese.

Totodată, şase localităţi din Caraş-Severin depăşesc rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este la Târnova – 4,65, Reşiţa – 4,31 şi Lupac – 4,17. La acestea se adaugă Vărădia, Obreja şi Brebu.

În judeţ sunt active în prezent, 18 focare de COVID-19, dintre care 12 sunt familiale. Sunt din nou probleme la Centrul Sfânta Maria din Reşiţa, unde 17 beneficiari au fost confirmaţi cu SARS CoV-2. Asta după ce în ultima zi a anului 2020, aici au mai fost înregistrate 4 cazuri de coronavirus – 3 angajaţi şi un beneficiar. Mai sunt focare active la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Centrul de dializă din Reşiţa. Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară dezinfecţii terminale pentru eliminarea acestor focare.