Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi din nou interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat marți, șeful DSU, Raed Arafat. Totuși oficializarea căsătoriilor la starea civilă se poate face, dar cu un număr limitat de persoane.

Potrivit datelor Directiei de Evidență a Persoanelor Caraș Severin, în perioada ianuarie-iunie 2020 au avut loc 276 de căsătorii față de 460 câte au fost în același interval din 2019.

Scăderea se datorează în special stării de urgență, pentru că vorbim de primul semestru al anului. Cei care au dorit totuși să oficializeze relațiile, au trimis actele prin email și totul s-a semnat la data când s-a luat consimțământul’‘, ne-a declarat Corina Vîrvoni, director executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor Caraș Severin.

Și numărul divorțurilor este în scădere în Caraș Severin, ceea ce nu e neapărat o veste rea. Față de 20 de divorțuri administrative, atât la notar cât și la primării, înregistrate în primul semestru al anului 2019, anul acesta au fost doar 4 divorțuri.

Cununiile se oficiază cu un număr limitat de persoane

În continuare cununiile se pot oficia, dar cu participare limitată, mai exact mirii, martorii și ofițerii de stare civilă. Actele pentru oficierea căsătoriilor se pot depune în continuare la fiecare unitate administrativ teritorială. Oficierea căsătoriilor se poate face inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, în funcție de solicitări, a mai spus Corina Vîrvoni.

Programul cu publicul al Directiei de Evidență a Persoanelor Reșița este de luni până vineri de la 8.30 – 16.00, iar joia până la ora 18.30.