Caraș-Severin: Direcția silvică repopulează apele de munte cu puiet de păstrăv şi lostriță

Cu peste 30.000 de exemplare de puiet de păstrăv indigen vor fi repopulate până la toamnă apele de munte din Caraş-Severin, spune Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice judeţene.

Acestea vor fi aduse de la crescătoria Marga şi cantonate la nivelul celor 7 ocoale silvice care au în administrare ape de munte, a mai spus acesta.

rosuÎn ceea ce priveşte lostriţa depusă la păstrăvăria de la Valea Bei, aceasta este ținută în continuare în bazine, până ajunge la maturitate, după care va fi deversată, cu scopul de a avea lostriță matură, care se reproduce în apele de munte din județul Caraș-Severin. Potrivit lui Traian Roşu până în prezent cele 11 exemplare de reproducător, aduse de la păstrăvăria Brădişor – Vâlcea, cu dimensiuni de 70 — 80 cm, sunt ţinute pentru a produce icre și, implicit, puiet pentru repopularea râurilor de munte.

Este vorba de râurile cu debit mare de apă, cum ar fi Cerna și Nera, dar și de lacurile de acumulare de la Poiana Mărului, Rusca Teregova, precum și Văliug, unde lostrița găsește condiții optime de existență, dezvoltare și înmulțire, a menționat Traian Roșu.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles