Caraș Severin are un singur Centru Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost

Situat în municipiul Caransebeș, „Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş” este unicul din Caraș Severin unde pot găsi găzduire și susținere, cei nevoiași.

Capacitatea de găzduire a centrului de la Caransebeș este de 80 de locuri cu rezidență temporară, dar în unele ierni geroase numărul persoanelor a ajuns și la 100.

Scopul serviciului social este diminuarea cerşetoriei, combaterea excluziunii sociale, exploatării persoanelor adulte fără adăpost din judeţul Caraş-Severin prin contribuirea la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi susţinerea incluziunii sociale ale acestei categorii de beneficiari prin servicii sociale.

Astfel că pe lângă găzduire, persoanele fără adăpost sunt ajutate să se reintegreze și pe piața muncii, a declarat Ștefan Cocoroiu, directorul centrului:

Am reușit reintegrarea în comunitate a câtorva persoane. După o muncă susținută de aproape 7 luni de zile am reușit, pe povestea vieții și pe actele făcute între timp, să le asigurăm un loc la un Centru pentru Persoane Vârsnice sau la un Centru pentru persoane cu dizabilități din cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Din aceste persoane sunt 2 femei și 2 bărbați peste 65 de ani.

La ora actuală, 26 de angajați se ocupă de funcționarea centrului, iar conform raportului pentru anul 2022 cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual, nu au fost identificate cazuri de încălcare a normelor de conduită morală și profesională, și nici sesizări pe această temă.

Foto: Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş

De același autor

Related Articles