Consiliul Local Caransebes a aprobat proiectul „Facilitarea activității didactice în mediul online, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS COV-2 în municipiul Caransebeș”, care vizează achiziționarea de echipamente IT pentru elevi, acesta fiind depus zilele trecute pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC).

Prin acest proiect se vor achiziționa 4093 de tablete pentru elevi. De asemenea cadrele didactice vor primi 298 de laptopuri și 110 tablete grafice, 110 table interactive, 147 de sisteme complete monitor plus desktop, 196 de camere web pentru videoconferințe, 292 de proiectoare și ecrane de proiecție, 57 de routere wireless și alte dotări necesare bunei desfășurări a activităților didactice online.

Proiectul are o valoare totală de 9,69 milioane de lei, din care municipalitatea suportă puțin peste 300 de mii de lei, și este destinat elevilor și cadrelor didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”.