La Caransebeș a avut loc sâmbătă, 24 octombrie 2020, ședința de învestire a Consiliului Local și a primarului ales, Felix Borcean.

Dintre cei 19 aleși locali, au fost prezenți 13: Bistrean Sanda-Ionela, Bogdea Constantin-Florin, Boncia Natalia, Corduneanu Marian, Cristescu Codruța-Corina, Curelea Dragos-Constantin, Dascălu Valentin, Iova Ilie-Bebe, Pasere Felician-Ionel, Păsat Aurel, Pleșa Andra-Sabrina, Schinteie Petru și Ștefăroi Iulian-Vlad. Ceilalți 6 consilieri locali vor depune jurământul în zilele următoare.

La eveniment a fost prezent și prefectul județului Caraș Severin, Cristian Gâfu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis consilierilor și primarului Felix Borcean că urmează pentru ei un mandat în care trebuie să întoarcă oamenilor ceea ce le-au dat.

Vă felicit pe toți pentru locurile pe care le-ați obținut în urma votului cetățenilor. Dar urmează pentru dumneavoastră, 4 ani de zile, un mandat în care trebuie să întoarceți oamenilor ceea ce v-au dat, prin activitatea din Consiliul Local. Îl felicit și pe domnul Felix Borcean pentru mandatul obținut. Am ținut să fiu personal prezent la acest moment pentru a vă asigura pe toți că Instituția Prefectului și prefectul județului Caraș Severin vă vor sprijini conform legii în toată activitatea dumneavoastră, pe durata mandatului, a declarat Cristian Gâfu.

De asemenea, i-a transmis primarului Felix Borcean că speră ca primul mandat să aibă învățăminte mai bune pentru cel de-al doilea mandat.

Prefectul județului Caraș Severin, Cristian Gâfu

Primarul ales, Felix Borcean a ținut să-i mulțumească în mod special, fostului viceprimar al municipiului Caransebeș, Marius Isac.

În ciuda tuturor luptelor, asperităților și divergențelor, noi am reușit să trecem peste. Am surmontat toate vicisitudinile și putem la sfârsitul celor 4 ani jumate, să ne strângem mâna și cred că sfârșitul relației noastre nu este aici. Vreau ca la sfârșutul următorilor 4 ani, viitorul viceprimar să aibă o activitate cel puțin la fel de consistentă cum a avut-o Marius Isac, a declarat Felix Borcean.

Felix Borcean spune că a jurat pentru caransebeșeni și nu pentru un partid.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean

Să sperăm, așa cum spunea și domnul prefect, că va fi un altfel de mandat. Însemnătatea jurământului pe care cu toții l-am despus astăzi să fie cu totul regândită. Am jurat pentru Caransebeș, pentru caransebeșeni și nicidecum pentru un partid sau un lider al unui partid. Este mesajul transmis și în mandatul trecut, dar poate începând de astăzi vom gândi cu totul altfel munca și activitatea noastră, atât a mea ca primar, cât și a dumneavoastră în calitate de consilieri locali, a declarat Borcean.

Ordinul privind constatarea constiturii în mod legal a Consliului Local Caransebeș va fi emis de prefect, în termen de 3 zile.