Caransebeş: Factor poștal, dispărut cu tot cu bani

Poştăriţa care ducea corespondenţa, pensiile, ajutoarele de şomaj şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap locuitorilor din zona cartierului Ţiglărie din Caransebeş, a dispărut de câteva zile, cu tot cu o parte din banii pe care trebuia să-i ducă beneficiarilor.

Potrivit Claudiei Bibire, reprezentantul Companiei Naţionale Poşta Română, deocamdată nu se cunoaşte exact numărul persoanelor păgubite şi nici suma exactă care lipseşte, acestea fiind cunoscute abia după verificarea în teren şi efectuarea unei analize financiare.

Factorul poştal din cadrul oficiului poştal Caransebeş nu s-a prezentat la serviciu din data de 24 mai 2019. Fiind absentă nemotivat, aceasta a primiţ trei zile la rând, de la reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Caraş Severin, adrese scrise prin care i se solicita să se prezinte la locul de muncă. În paralel, s-au demarat cercetări la nivel intern şi s-a constatat că factorul poştal ar fi achitaţ în fals, un număr de mandate de asigurări şi handicap. Întrucât aceasta nu a răspuns niciunei solicitări de revenire la locul de muncă, conform prevederilor legale în vigoare de la nivelul companiei, acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă. Totodată, reprezentanţii companiei au demarat o cercetare internă care este în curs de desfăşurare pentru a stabili exact care este prejudiciul adus companiei. Până la finalizarea cercetării, nu putem spune cu exactitate suma. Abia după stabilirea prejudiciului, ne vom îndrepta către Poliţie, care va lua măsurile legale” a precizat într-un comunicat conducerea Companiei Naţionale Poşta Română.

În document se mai arată că persoanele păgubite îşi vor primi imediat drepturile băneşti, de la Poşta Română, iar compania îşi va recupera, la rândul ei, suma, prin deschiderea unui proces împotriva salariatul vinovat, care, de altfel, nu se află la prima abatere.

Carmen Senco

1 COMENTARIU

  1. Deci A MAI AVUT ABATERI dar a fost „BUNĂ”, nu vi se pare nimic ciudat? Asemenea specimene lucrează în ”poșta Română”, păi în condiții din astea cum să se „privatizeze?”

Comments are closed.