La Brebu Nou şi Gărâna s-a aprins lumina. Semenicul rămâne în beznă!

473

Ninsorile au creat perturbări în alimentarea cu energie electrică în Banatul de Munte. Consumatorii din localităţile de la poale de Semenic, Gărâna şi Brebu Nou, se confruntă, de mai bine de o săptămână, cu grave probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, care funcţionează cu fluctuaţii în reţea.

Contactat telefonic, Ioan Buda – primarul comunei Brebu Nou a precizat pentru Radio Reşiţa că, mai mult decât să aştepte o îmbunătăţire a vremii, nu poate face, pentru că la toate demersurile pe care le-a intreprins, şi nu au fost puţine, nu a găsit nicio rezolvare.

Chiar şi generatoarele de curent, aduse în zonă, funcţionează cu sincope, singura soluţie, în opinia edilului este întocmirea unui tabel cu toţi consumatorii şi înaintarea acestuia către furnizorul de energie electrică pentru ulterioare despăgubiri.

Între timp din eforturile echipei ENEL, conform furnizorului de energie electrică, începând cu ora 14.30, localităţile Brebu Nou şi Gărâna sunt alimentate de la grupurile electrogen amplasate în zonă.

Singura problemă rămâne staţiunea montană Semenic, care rămâne în continuare nelimentată cu energie electrică. Echipele de intervenţie nu pot efectua momentan remedierea reţelelor până la oprirea viscolului, iar cabanierii sunt disperaţi pentru că li se termină combustibilul pentru grupurile electrogene şi le este sortit să rămână în frig şi întuneric până când se va deschide din nou accesul rutier între Prislop şi platou, închis momentan pentru 24 de ore.

(Hardy Cvoica)