judetean-spital-bolnavi-legati-pat

Peste 30% dintre bolnavii care sunt internaţi în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa sunt legaţi de mâini şi de picioare pentru a li se putea administra tratamentul corepunzător. Chiar dacă aparţinătorii sunt şocaţi să-şi vadă rudele imobilizate nu există o lege care să interzică această practică. În plus persoanele care ajung aici în secţie au boli grave şi din cauza acestor afecţiuni unii delirează şi îşi imaginează tot felul de lucruri negative care le pot pune viaţa în pericol.

Medicul  primar, Adrian Măgureanu spune că dacă nu s-ar apela la această metodă bolnavii şi-ar face rău singuri. Şi nu puţine au fost cazurile în care aceştia au agresat cadrele medicale. Dacă asistentele şi infirmierele sunt scuipate şi lovite, medicul Măgureanu s-a trezit cu un cuţit înfipt în mână. Recent un alt bolnav a fost la un pas de a se arunca pe geam, dar a fost prins la timp de cadrele medicale. Din cauza halucinaţiilor acesta a confundat geamul cu uşa, a declarat bolnavul când a fost întrebat ce a vrut să facă. Deşi medicii mai au la dispoziţie şi alte metode pentru a linişti bolnavii agitaţi, aceasta este cea mai sigură, care nu dăunează sănătăţii, iar aparţinătorii ar trebui să accepte şi această practică pentru că nu le pune din niciun punct de vedere sănătatea în pericol. Medicii din cadrul secţiei de ATI sunt cu adevărat profesionişti şi au salvat foarte multe vieţi!

Deşi la început aparţinătorilor le este greu să înţeleagă de ce persoanele dragi sunt legate de pat, după ce stau de vorbă cu doctorii înţeleg că aceasta este cea mai bună soluţie.  Medicul Adrian Măgureanu a mai precizat că după ce le-a fost aplicată această metodă de tratament 80% dintre bolnavi şi-au revenit aproape complet.

Sursă foto: www.observatorulph.ro

Daiana Roşca