[FOTO-AUDIO] Orașul Bocşa s-a transformat într-un şantier pentru mai bine de un an

În această perioadă, oraşul Bocşa s-a tranformat într-un şantier. A început modernizarea primelor străzi din cele 52 cuprinse în cel mai mare proiect de asfaltare.

Lucrările au fost împărţite în trei şantiere de lucru, câte unul în fiecare cartier al oraşului.

Se lucrează intens pe strada 8 Martie, pe 13 Decembire, 1 Iunie, Sadovei a fost frezată, Ion Creangă, şi aici aş vrea să lămuresc nişte lucruri, strada este cuprinsă în proiect. Aici se vor reface inclusiv trotuarele, şi mai ales partea stângă în sensul de mers spre Podul lui Marian. Aici, de fiecare dată când plouă avem probleme cu scurgerile de apă. De această dată vom rezolva şi această problemă a cetăţenilor pe care o cunosc de foarte mult timp şi am aşteptat să demarăm acest proiect ca sa putem rezolva aceste probleme, deci inclusiv Strada Ion Creangă va fi refăcută în totalitate, însemnând trotuare, spaţii verzi, rigole, accese la proprietăţi şi drumul aferent,” ne-a declarat edilul Eugen Cismăneanţu despre delucrările ce vizează cartierul Bocşa Română.

În acelaşi timp se lucrează şi pe mai multe străzi din Vasiova şi Bocşa Montana.

Se lucrează în Vasiova pe Strada Târnăveni, care este o stradă foarte lungă şi stradă cu multe probleme, în acelaşi timp se lucrază în Montana pe Strada Ezerişului, urmând ca până în 10 septembie să se finalizeze tot cartierul Măgura de asfaltat, urmând ca în acelaşi timp să se intre pe străzile Chiciora, George Coşbuc, Mihai Eminescu, Lugojului va fi refăcută în totalitate, după care vom intra pe străzile Salciei, Garoafelor, tot ce înseamnă partea de croave, Plopilor, Ştefan cel Mare în Montana va fi refăcut cu tot ceea ce înseamnă străzile Cernei, Dealului, Mureşului, Tiberiu Botlick. Venind spre Primărie avem Strada Gării care va fi refăcută, Bârzavei, tot ce înseamnă străzi în partea stângă, Mihai Viteazu, Bretniceanu, Teilor. Trebuie specificat că, Strada Mihai Viteazu va fi refăcută până la Cimitirul Catolic. Am introdus Strada Mureşului, cea care are asfalt, pentru că o vor distruge cu lucrările de canalizare, şi Ştefan cel Mare la fel, urmând ca Strada Izvor să o refacă în totalitate atât cei de la gaz, cât şi cei de la canalizare,” a mai declarat Eugen Cismăneanţu.

Străzile care nu sunt cuprinse în contractul de asfaltare a celor 52 de străzi cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au fost cuprinse în cele 2 contracte cu finanţare europeană ce vizează asfaltarea altor 16 străzi.

Străzi cuprinse în PNDL: 1 Iunie, 8 Martie, 13 Decembrie,  Sadovei, Ion Creangă, Gheorghe Vucu, Bocşa Nouă, Cetăţii,  Viilor, Cărpiniş, Marmorei, Dognecei, Godinova, Horia, Tărnăveni, Rodnei, Cloşca, Vănătorilor, Făgetului,  Mihai Viteazul, Teilor, Bârzava, Ion Vidu, Gării, Brediceanu, Chiciora, Oituz,  Aurelia Fătu Răduţu,  Mărăşeşti, Cernei, Codrului,  Dealului, Tiberiu Botlik, Plopilor, Salciei, Garoafelor, Rozelor,  Geroge Coşbuc, Mihai Eminescu, Bradului, Ţarinei, Crişan, Lerniţei, Lugojului, Pădurii, Viitorului, Ogaşului,  Valea Mare, Ezerişului, Serei și Mureşului.

În cadrul celor două proiecte cu finanțare europeană sunt cuprinse străzile:  Nicolae Florei, Stejarilor, Dornei, Bichiştin ( partea care a rămas neasfaltată), Morii, Oltului, Cozia, Magaziilor, Murelor, Unirii, Nicolae Bălcescu, Matei Corvin (partea neasfaltată care face legătura cu Gheorghe Vucu), Liliacului ( partea neasfaltată), Romaniţelor, Livezilor ( partea neasfaltată) și Izlazului.

Valoarea contractului prin PNDL este de 10 milioane de Euro iar cele 2 contracte cu finanțare europeană sunt în valoare de 33 de milioane de lei. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 16 luni şi cuprinde refacerea părţii carosabile, rigole, spaţii verzi, trotuare şi accesul la fiecare proprietate.

“Ştiu că toată lumea îşi doreşte să ajungem cât mai rapid la ei, dar nu există acea societate comercială care poate să înceapă 52 de sztrăzi odată. Fac apel la cetăţenii oraşului Bocşa să mai aibă puţină răbdare deoarece acest proiect a început. Repet, răbdare, vom ajunge pe fiecare stradă în cel mai scurt timp,” a mai precizat edilul, Eugen Cismăneanţu.

1 COMENTARIU

  1. Domnule primar Eugen Cismaneantu: dece strada Dognecei este cuprinsa numai pana la numai jumatate iar jumatatea respectiva pana dincolo de minnastire la numarul38 de ce nui cuprinsa in PNDL. -dela poarta manastiri si pana la numarul 38 adica numerele:31. 33. 35. 37. 38 nu este trasa apa ; gaz metan ; canalizare ; vreau sa stiu in ce an beneficiem si noi de aceste utilitati . De 40 ani asteptam aceste conditi . astept un raspuns!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles