Blocada şi-a atins scopul în Timiş

politia-locala

Poliţiştii timişeni au făcut bilanţul campaniei Blocada 2014, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute. În cele patru zile de acţiuni au fost constatate 135 de infracţiuni şi s-au aplicat peste 2000 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depăşeşte jumătate de milion de lei. Totodată, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, peste 4200 de pachete de ţigări de contrabandă şi 5 arme deţinute ilegal. Pentru că au încălcat grav legislaţia rutieră, 100 de şoferi au rămas fără permis de conducere.
„În cele patru zile, 1400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, impunerii respectării regulilor de circulaţie, dar şi combaterii infracţiunilor de contrabandă. Au fost controlate 132 de unităţi comerciale, instituite 226 de filtre rutiere de către echipele mixte şi verificate în bazele de date peste 1000 de autovehicule”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Mirela Drăghicioiu.
Au fost aplicate 2184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 570.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, activităţi de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere. Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii au constatat 135 de infracţiuni de natură judiciară, economico-financiară, la regimul circulaţiei rutiere şi la regimul armelor şi muniţiilor, 126 dintre acestea fiind în flagrant delict, a adăugat Drăghicioiu.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles