Biciclete “la rampă” pe podul pietonal de la Ştrand

Rampa pentru biciclete este noul deziderat al administraţiei locale din Lugoj.

Administraţia locală lugojeană vine în întimpinarea localnicilor care folosesc biciclete pentru deplasarea prin oraş. Astfel Primăria va adăuga în acest an încă două elemente de construcţie la podul pietonal de peste râul Timiş care face legătura între cartierul Ştrand şi zona pieţei agroalimentare a oraşului. Executivul încearcă să răspunda în acest fel mai multor solicitări ale lugojenilor, care folosesc această nouă amenajare pentru a traversa râul Timis. Mai exact este vorba despre construcţia unor rampe pentru accesul pe pod cu biciclete.

Citeşte şi: Jandarmii au mers „la cumpărături” în piaţa din Lugoj

“Anul acesta vom face un proiect pentru construirea unor căi de acces la podul pietonal pentru a se putea urca şi cu bicicletele. Vrem să nu mai fie probleme generate de faptul că urcă oamenii cu bicicleta în mână”, a spus primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea.

Citeşte şi: Tragedie pe centura Lugojului. Un bebeluş a murit în braţele mamei

Construcţia a fost dată în folosinţă în 2014, după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor. În proiectul iniţial a fost prevăzut doar accesul pietonilor şi al persoanelor cu dizabilităţi, pentru care s-a montat o instalaţie specială, dar care din păcate este nefuncţională.

(Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles