Biblioteca de Literatură arădeană de astăzi

64

Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” lansează un nou proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional sub titulatura „Biblioteca de literatură arădeană de azi”.

Proiectul este dedicat scriitorilor şi cititorilor şi are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul va genera o bază de date accesibilă online cu autorii arădeni contemporani şi nu numai. De asemenea este vorba despre o platformă de auto-publicare online (şi aplicaţie web de ebook-uri) asociată unui atelier de auto-publicare şi de folosire a platformei, precum şi o serie de evenimente, întâlniri autor-public, cu scopul de promovare a autorilor şi a produselor realizate în cadrul proiectului.

Proiectul se va derula timp de aproape şapte luni, în perioada aprilie – octombrie 2018, toate produsele, serviciile şi evenimentele realizate în cadrul acestuia urmând să fie gratuite şi cu acces liber.

Toate amănuntele legate de derularea proiectului se vor regăsi în pagina oficială de pe site-ul bibliotecii la http://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana, pe pagina de Facebook dedicată, precum şi prin intermediul comunicatelor de presă care vor marca fiecare etapă în parte.

“Cu această ocazie lansăm un apel către toţi cei care sunt parte a scenei literare arădene (autori, editori, critici sau publicul avizat) de a susţine şi a se implica în prima etapă a acestui proiect: crearea bazei de date cu autorii arădeni contemporani.

Baza de date va fi accesibilă pe platforma de Bibliotecă digitală a instituţiei de la adresa http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura şi are un caracter dinamic, flexibil şi deschis, putând fi modificată şi completată în mod constant de echipa de implementare a proiectului pe baza bibliografiilor existente, dar şi a feedback-ului din exterior. Mai multe detalii pot fi regăsite pe pagina oficială”, a precizat Marius Stoica, coordonatorul proiectului.