Biroul Electoral Central – BEC a validat, aseară, lista finală a candidaturilor rămase definitive pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

14 candidaţi intră în competiția pentru Palatul Cotroceni.

Este vorba despre Viorel Cataramă, susținut de dreapta liberală, Viorica Dăncilă din partea Partidului Social Democrat, Theodor Paleologu, sprijinit de Partidul Mișcarea Populară, Klaus Iohannis susținut de Partidul Național Liberal, Dan Barna, reprezentantul Alianței USR PLUS, Kelemen Hunor de la Uniunea Democrată Maghiară din România, Mircea Diaconu susținut de alianță electorală „Un om” formată din ALDE și PRO România.

De asemenea, Biroul Electoral Central a validat candidaturile Ramonei Bruynseels din partea Partidului Puterea Umanistă, Cătălin Ivan de la Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, Bogdan Stanoevici, independent, John Ion Banu din partea Partidului Națiunea Română, Constantin Popescu susținut de Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpănașu, independent și Ninel Peia din partea Partidului Neamul Românesc.

Biroul Electoral Central va stabili, prin tragere la sorți în ședința din această dimineață, ordinea candidaților și a semnelor electorale ale acestora pe buletinul de vot.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe pe 12 octombrie și se încheie pe 9 noiembrie la ora 7:00. Primul tur de scrutin va avea loc pe 10 noiembrie.

Sursa – rador.ro