Primăria Lugoj a anunțat că în perioada următoare va scoate la licitație reproiectarea ultimelor lucrări prevăzute la bazinul acoperit, rămas nefuncțional, la trei ani după inaugurare.

Din cauza problemelor cu care s-a confruntat firma lugojeană, care a câștigat proiectul de execuție, obiectivul nu a putut fi dotat cu toată aparatura necesară funcționării. Prin noul proiect se vor stabili echipamentele care sunt necesare pentru tratarea apei și asigurarea climatului optim de aerare și temperatură în incinte.

În linii mari este nevoie de o centrală, de un agregat de control al temperaturii și de echipamente de tratare a apei, plus fitingurile de racord aferente. Proiectantul ne va spune exact ce ne mai trebuie. În mod normal într-o lună de zile ar trebuie să se termine lucrările, ce au mai rămas de făcut”, a explicat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

După finalizarea reproiectării se va trece la licitația execuției. Având în vedere că până la sfârșitul anului mai sunt trei luni și puține zile, lucrările de montare finalizarea ultimelor lucrări la bazin se vor executa în 2020.