Prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a verificat în teren, în zona Orăștioara de Sus – Romos, împreună cu Vetuța Stănescu, Secretar de Stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, situația lucrărilor contractate și executate din sumele de bani alocate de Guvernul României pentru localitățile hunedorene afectate de inundațiile din vară. Pentru înlăturarea efectelor produse de inundațiile din această vară în județul Hunedoara, Guvernul României a alocat 25,8 milioane lei către primăriile din 38 de localități hunedorene (municipii, orașe și comune).

Lucrările finalizate sau aflate în diferite faze de execuție au constat în principal în reconstrucții de poduri și podețe, îndiguiri sau refacerea infrastructurii rutiere sau de alimentare cu apă, distruse din cauza inundațiilor.

Până la această dată, 21 de localități au executat aproape în totalitate lucrările contractate. În celelalte 17 unități administrativ teritoriale, lucrările sunt în curs de execuție. Informează Prefectura judeţului Hunedoara