Consilierii locali reșițeni au aprobat în cursul zilei de miercuri, 10 martie 2021, acordul de asociere pentru realizarea în comun cu Consiliul Județean Caraș Severin a proiectului „Construire Spital Județean de Urgență” situat pe raza municipiului Resița.

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa a declarat într-o emisiune online realizată de Ziarul Financiar că în aceste zile se va deplasa împreună cu Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș Severin la București pentru o întâlnire cu reprezentanții unei Agenții Naționale de Acreditare a Spitalelor din România.

Am identificat terenul care se află în vecinătatea unui viitor parc de 12 ha, suntem la faza de studiu de fezabilitate. Noi încercăm să facem un spital județean plecând de la existentele 850 de paturi să ne ducem spre 500 de paturi. Pentru că astăzi cazuistica medicală față de cea de acum 30-40 de ani nu mai necesită atâtea zile de spitalizare. Și avem date statistice care ne spun că din aceste 850 de paturi, astăzi gradul de ocupare este de circa 23%. Credem că este mai benefic pentru sănătate să dîm un pic la o parte zona asta care nu mai are relevanță din punct de vedere hotelier, cazare și mâncare și să focusăm resursa financiară spre aparatură de înaltă performanță și spre personal medical calificat, a declarat primarul, Ioan Popa.

Fondurile pentru noul spital ar putea veni prin Planul national deRedresare si Rezilienta sau prin accesarea unui credit de la Banca Mondială, dar cu siguranță locuitorii Banatului de munte vor avea un spital nou în următorii 4-5 ani, a mai spus Ioan Popa.