Autoturism căutat de autorităţile austriece – găsit la Stamora Moraviţa

Un autoturism căutat de autorităţile austriece a fost indisponibilizat de poliţiştii de frontieră timişeni.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa au depistat la controlul de frontieră un cetăţean sârb, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile austriece.

Ieri, la ora 17.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, cetăţeanul sârb S.S., în vârstă de 40 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Serbia, an de fabricaţie 2012.

Poliţiştii de frontieră timişeni au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile austriece, în data de 27.11.2017.
Conducătorul autoturismului a declarat că maşina a fost cumpărată la începutul anului 2017 de la o cunoştinţă din Serbia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta este căutată de autorităţi.
Drept urmare, mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 12.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

(Poliţia de Frontieră)