Zeci de români din toată ţara aleg să se vaccineze anti-COVID la centrul din Moldova Nouă, din Caraş-Severin.

În medie, 120 de oameni, majoritatea din Timişoara, dar şi din Craiova sau chiar Bucureşti, merg la spitalul de pe Clisura Dunării să se imunizeze.

Managerul Sebastian Pătroi, spune că procesul decurge fără probleme, cu două excepţii: zilele de luni şi joi, când vin transporturile cu doze.

Problema este că, în zilele în care vaccinurile trebuie să sosească, deoarece traseul este foarte lung, Moldova Nouă fiind un fel de capăt de linie, traseul este Reşiţa – Anina – Bozovici – Oraviţa – Moldova Nouă, şi atunci vaccinul ajunge undeva în jurul orei 11:00 şi persoanele care sunt programate de la ora 08:00 ar trebui să aştepte puţin. Asta se întâmplă luni şi joi, iar în aceste zile persoanele trebuie să aibe puţin mai multă rabdare şi să aştepte sosirea dozelor. In rest, procesul decurge foarte repde şi uşor. În celelalte zile ei se pot prezenta şi mai repede pentru că merge foarte repede vaccinare. Sunt şi persoane care nu se prezintă şi atunci apar şi timpi morţi. Aproape în fiecare zi sunt 120 de persoane. Am avut persoane şi din Bucureşti, Craiova, Timişoare, din toate localităţiile ţării,” a declarat managerul spitalului din Moldova Nouă, Sebastian Pătroi.

Judeţul Caraş-Severin este în scenariul verde, cu o rată de infectare de puţin peste 1 la mia de locuitori.