[AUDIO-FOTO] Rangerii din Parcul Semenic-Cheile Caraşului pregătesc traseele turistice pentru după pandemie

Rangerii Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului pregătesc traseele turistice pentru momentul în care se vor ridica interdicţiile cu privire la drumeţiile în natură.

Directorul administraţiei ariei protejate cărăşene, Nicolae Ifca pentru Radio Reşiţa:

În ceea ce priveşte montarea panourilor de direcţionare pentru cele 4 trasee din totalul de 9 care se suprapun pe Parcul Naţional Semenic, vă spun că am finalizat această acţiune, iar traseele sunt pregătite pentru iubitorii de drumeţii. Traseele amenajate sunt: triunghi albastru Caraşova – Poiana Prolaz – Peştera Comarnic, triunghi roşu de la Crucea Iabalcea la intersecţia cu DN58 Reşiţa – Anina până la Cetatea Turcului şi Poiana Prolaz în Cheile Caraşului, cruce galbenă care pleacă din Caraşova de la capătul localităţii din aval spre Cheile Gârliştei şi punct roşu Gârlişte – Anina care traversează Cheile Gârliştei, un traseu spectaculos şi totodată şi mai greu accesibil, trebuie să fi foarte bine pregătit. Atrag atenţia turiştilor că pe raza acestor trasee focul este permis doar acolo unde întâlnesc vetre amenajate de către Administraţia parcului. Sperăm ca după data de 15 mai, după ridicarea Ordonanţelor militare, iubitorii de drumeţie să vină să viziteze obiectivele turistice de pe raza parcului cu respectarea măsurilor impuse de autorităţi în ceea ce priveşte acest virus COVID-19. După 15 mai vor mai fi câteva măsuri care trebuie să le respectăm pentru protecţia noastră şi a celor din jurul nostru“.

Nicolae Ifca

Nicolae Ifca recomandă iubitorilor de drumeţii să renunţe, deocamdată, la parcurgerea traseelor turistice, până la ridicarea totală a interdicţiilor.

Foto: Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului

De același autor

Related Articles