Campania de vaccinare anti COVID va debuta și în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin. Pentru început doar doi medici, unul din Reşiţa şi altul din Bocşa sunt pregătiţi pentru a imuniza oamenii în propriile cabinete.

În cursul acestei zile, cei doi doctori au primit câte 50 de doze de vaccin de la Johnson & Johnson, ser ce va fi administrat pacienţilor cu vârsta peste 18 ani, în doză unică.

Detalii ne oferă şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş:

„Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin prin serviciul epidemiologic distribuie un număr de câte 50 de doze de vaccin de la Johnson & Johnson pentru cabinetul medicului Lelcu Nicoleta Daniela ce are cabinetul în Bocșa pe strada Victoriei Nr.7 și alte 50 de doze au ajuns la medicul Pavel Ecaterina Vasilica din Reșița, strada Frurnalelor Nr.731. Din păcate la ora actuală sunt doar doi medici de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina populația în propriile cabinete.

Inițial au fost 14 medici de familie, apoi au rămas 9 ca în final doar 2 dintre aceștia să vaccineze efectiv oamenii. Noi cei de la DSP ținem permanent legătura cu medicii de familie din județ și sperăm că în următoarele zile vor fi și alți medici de familie care se vor alătura procesului de vaccinare”, ne-a transmis directorul DSP Dănilă Miloș.

Cei doi medici de familie au primit cele 50 de doze de vaccin dar vor începe imunizarea populației în zilele următoare pentru că fiecare medic trebuie să programeze măcar 5 pacienți pe zi pentru că sunt câte 5 doze pe flacon. Detalii despre acest proces de vaccinare a aflat Sebastian Dragomir de la medicul Pavel Ecaterina, singurul medic din Reșița pregătit să vaccineze cetățenii cu serul anti COVID.

Medicul de familie Pavel Ecaterina îndeamnă oamenii să apeleze cu încredere și să vină să se imunizeze cu serul de la Johnson & Johnson.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19.

Sursa Foto: Sebastian Dragomir