[AUDIO/VIDEO] Ministrul Sorin Grindeanu: Se va circula zilnic pe „Semmeringul bănățean”. CFR Călători pune la dispoziție două trenuri

UPDATE

CFR Călători va asigura circulația zilnică pe ruta Oravița-Anina, prin două trenuri, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Unul pleacă de la Oraviţa, la ora 11:15, iar altul din gara de la Anina, la ora 14:40, în fiecare zi.

– Regio 9695 pe relația Oravița – Anina, cu plecare din Oravița la ora 11:15 și sosire în Anina 13:15

– Regio 9694 pe relația Anina – Oravița, cu plecare din Anina la ora 14:40 și sosire în Oravița 16:40.

Ne dorim ca pasagerii să se poată bucura de această rută unică în România cu peisaje încântătoare și pe perioada iernii, indiferent de zi, precizează CFR Călători într-un comunicat de presă.

Trenul parcurge o distanță de 33 km, pleacă din Oravița, aflată la o altitudine de 218,7 m și ajunge la Anina la o altitudine de 556,4 m, rampa maximă de pe traseu înregistrându-se între Lișava și Gârliște. De-a lungul traseului veți descoperi nu mai puțin de 14 tunele cu o lungime totală de 2,1 km și 10 viaducte cu înălțimi de peste 25 de metri. Călătoria durează aproximativ 2 ore și are 5 opriri: Brădișoru de Jos hc, Dobrei P. M, Lișava, Ciudanovița hc, Gârliște Hm.

Biletele pot fi cumpărate ONLINE accesând site-ul www.cfrcalatori.ro, de la orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători, dar și de la automatele de bilete, în limita locurilor disponibile

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

……..

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, sâmbătă, la Timişoara că trenul de pe ruta Oraviţa – Anina, din judeţul Caraş-Severin, va circula în toate zilele săptămânii.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu

Asociaţia Euroland Banat a transmis ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o petiţie în care îi solicita să menţină circulaţia zilnică a trenului între Oraviţa şi Anina, rută supranumită „Semmeringul bănăţean”, pe cea mai veche cale ferată montană din România. 

Și Radio Reșița i-a cerut ministrului în cadrul vizitei pe care a efectuat-o vineri în Caraș Severin să intervină pentru salvarea Semmeringului bănățean. Sorin Grindeanu a promis la acel moment că va avea discuții în acest sens cu reprezentanții CFR.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu

Trenul Oraviţa-Anina era propus să circule în perioada 12 decembrie 2021 – 31 martie 2022 si 1 noiembrie – 10 decembrie 2022, permanent în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică şi facultativ în perioada luni, marţi, miercuri şi joi. Conform Mersului trenurilor, garnitura va circula permanent pe această rută. 

Înainte de vizita ministrului transporturilor, Radio Reșița demarase deja o campanie pentru salvarea brandului Banatului de Munte, Semmeringul bănățean.

2 COMENTARII

  1. Măcar atit sa avem și noi Banatul, din guvernarea asta. Ca în rest nu vad sa facă mare brinza…

Comments are closed.

De același autor

Related Articles