Autorităţile judeţene din regiunea Vest pun la cale un plan de asociere pentru a dezvolta turismul în zonă.

Iniţiativa aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. Zilele trecute, el l-a invitat pe omologul său din Timiş, Alin Nica, pe vârful Nedeia, lângă Muntele Mic, pentru a vedea personal potenţialul turistic de aici. Cei doi au convenit să colaboreze în proiecte care să aducă mai mulţi turişti în zona montană din Banat, atât în Caraş-Severin, cât şi în estul judeţului Timiş.

Alin Nica s-a arătat încântat de proiect şi a spus că vor fi contactaţi şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Arad şi Hunedoara pentru a stabili împreună care pot fi sursele de finanţare pentru dezvoltarea turismului.

„Romeo Dunca are planuri mari pentru Caraş-Severin. Singura şansă de dezvoltare în momentul actual pentru judeţ este dezvoltarea turismului, iar Dunca ştie cum să transforme potenţialul în realitate. A venit cu propunerea, pe care am îmbrăţişat-o imediat, de a ne asocia mai multe judeţe pentru a crea o zonă turistică montană în Caraş-Severin, cât şi în estul judeţului Timiş. Acum va trebui să trecem la partea tehnică, să vedem cum să putem concretiza aceste propuneri de pârtii de schi, de crearea unei zone de agrement montan pentru turiştii din România, dar şi pentru cei din Ungaria şi Serbia, care pot ajunge foarte repede în Banat”, a declarat Alin Nica.

Alin Nica a declarat recent la Reşiţa că Ministerul Turismului ar putea copia Programul Național de Dezvoltare Locală, de data asta doar pentru investiții care să revigoreze turismul românesc.