[AUDIO] Un alt bărbat de la Clinica Nera a fost transportat cu probleme grave la Spitalul Municipal din Timişoara

Bărbatul care a ajuns zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa de la Clinica Nera după ce urmase o procedură de terapie hiperbară, după infecția cu SARS CoV-2, a fost transportat de urgenţă în secţia de chirurgie toracică a Spitalului Municipal Timişoara. Acest caz este asemănător cu cel al artistului Petrică Mîțu Stoian. Cum se simte la această oră pacientul, aflăm de la directorul de îngrijiri medicale, Ramona Gâdea:

Pacientul este internat la această oră la ATI, transferul a fost solicitat de către Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru secția de chirurgie toracică a spitalului nostru. Pacientul încă de la venire și acum este stabil hemodinamic, conștient, cooperant, a venit cu un pneumotorax cu o bulă de enfizem, cu o fibroză pulmonară post COVID și o pneumonie de lob inferior.

S-a instituit tratament în ceea ce privește pneumonia iar conduita terapeutică ulterioară se va stabili în funcție de evoluție”, ne-a declarat directorul de îngrijiri medicale, Ramona Gâdea.

Contactat telefonic de echipa Radio România Reșița, medicul Matei Bogdan de la Clinica Nera, ne-a declarat:

În cadrul clinicii Nera de când s-a deschis au fost tratați aproape 600 de pacienți, au fost doar 2 cazuri, fără maestrul Stoian, 2 cazuri care au necesitat o evaluare imagistică de urgență, subsemnatul, eu am avut un motorax în iulie ca expunere profesională deci și oamenii aparent sănătoși pot avea astfel de probleme, se semnează, este în fișa muncii și ni-l asumăm.

Și mai există încă un pacient care recent a avut această situație de baro-traumă pe finalul tratamentului, un pacient care inițial îndeplinea condițiile pentru tratament, există acest risc posibil pentru fiecare expunere și au fost mai multe condiții care au dus la această situație, pacientul a fost foarte anxios cu o respirație foarte accelerată și în ciuda tratamentului administrat și a intervenției medicului care a fost cu el în cameră pe toată perioada tratamentului ca să se liniștească din păcate a dezvoltat acest pneumotorax care a fost evaluat la Spitalul din Oravița inițial după care au decis să-l trimită la Reșița dar nu a fost un risc vital, nu a fost intubat și nu a necesitat intervenții imediate sau amenințătoare de viață după ce a ieșit din camera hiperbară.

Consimțământul informat precizează și aceste lucruri, expunerea la mediul hiperbar are anumite riscuri legate de toxicitatea oxigenului sau de presiunea care se modifică tocmai de aceea evităm și refuzăm cazurile în care nu există un beneficiu medical. Sunt foarte multe persoane care ne apelează pentru înfrumusețare sau alte lucruri și le explicăm și înțeleg că nu este un agrement ci este un tratament care are riscurile lui”, ne-a declarat medicul Matei Bogdan.

De același autor

Related Articles