[AUDIO] Țară, țară, vrem ostași!

Armata României face angajări! Ministerul Apãrãrii desfăşoară până în 17 iunie o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să devină rezervist voluntar. 871 de locuri sunt disponibile pentru toate categoriile de personal: ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.

Tot până în 17 iunie se pot depune dosarele de înscriere pentru cele peste o mie de posturi de soldat gradat profesionist, scoase la concurs de Ministerul Apãrãrii. Plutonierul adjutant principal Florin Cioca, subofițer recrutor la Centrul Militar Județean Caraș-Severin, spune că nu este necesară pregătirea militară anterioară.

”Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, să fi absolvit minimum 10 clase, iar pentru specializările auto şi geniu, să posede permis de conducere valabil categoriile B şi C. Între timp este în plină desfăşurare evaluarea psihologică şi probele fizice pentru cei înscrişi. A început perioada de examinare medicală; ulterior, cei admişi vor urma o instruire specifică de aproximativ cinci luni, iar la final vor semna un contract cu Ministerul Apărării Naţionale. Salariul poate ajunge până la 4.000 de lei, în funcţie de specializarea aleasă”.

Armata României mai are nevoie și de ofițeri care să fi absolvit Facultatea de Educație Fizică, dar și de subofițeri specializați în Transporturi militare și exploatare feroviară, Muzici militare și în domeniul Sanitar.

Ministerul Apărării Naționale prin Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin recrutează personal până la vârsta de 45 de ani, pentru a urma cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate după cum urmează:

–        Ofițeri:

Educație fizică – 10 locuri, până la data de 10 iunie;

–        Subofițeri:

Transporturi militare și exploatare feroviară – 9 locuri, până la data de 10 iunie;

Muzici militare – 20 de locuri, până la data de 15 iulie;

Sanitar – 140 de locuri. până la data de 29 iulie;

Cei interesați pot obține detalii la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Caraș-Severin din Reșița, de pe strada Sportului, de luni până vineri între orele 08.30-15.30 sau pe e-mail la adresa:cmj.carasseverin@gmail.com.

De același autor

Related Articles