[AUDIO] Spitalul Judeţean Reşiţa are şansa să devină primul spital din ţară care tratează bolnavii prin meloterapie?

Un eveniment deosebit a avut loc ieri la Staționarul III din Reșița. Maestrul Gheorghe Iovu, a susținut un recital de muzică terapeutică pentru îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților infectați cu SARS CoV-2. Timp de câteva ore şi cadrele medicale s-au putut relaxa într-o atmosferă specială creată de cunoscutul artist, din judeţul Timiş. Acordurile clapelor dar şi modul unic de interpretare au transpus publicul într-o altă lume, departe de boală, de pandemie şi de grijile cotidiene.

Maestrul Gheorghe Iovu:

„A fost o experienţă pozitivă, benefică şi s-a văzut şi pe chipul personalului care lucrează acolo, a fost forte bine. Muzica în primul rând trebuie să se adreseze sufletului şi asta încerc să fac. Dacă sufletul este sănătos şi corpul este sănătos. Muzica ar trebui să meargă non-stop aproape, pentru că ar aduce un beneficiu extraordinar, le aduce o stare de bine atât pacienţilor cât şi personalului care lucrează acolo”, ne-a declarat maestrul Gheorghe Iovu.

Spitalul Judetean de Urgenta Reşiţa are şansa să devină primul spital cu meloterapie din țară care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a bolnavilor infectati cu noul coronavirus, dar și a celor care suferă de alte maladii pentru că acțiunea de ieri a avut rezultate benefice asupra celor care se confruntă cu probleme de sănătate. Mai mulți pacienti au fost monitorizati înainte și după acest concert. La ce concluzie au ajuns cadrele medicale, aflăm de la directorul de îngrijiri medicale, Dana Tulbure.

Realmente a fost un ajutor, atât pentru pacienţi cât şi pentru colegii mei care după programul maestrului s-au simţit foarte bine. Am vorbit cu colegele mele şi le-am rugat să monitorizeze câţiva pacienţi de la fiecare etaj din Staţionarul III, din fiecare izolator şi am fost foarte plăcut surprinsă că au fost câteva modificări privind saturaţia şi vă dau câteva exemple, de la 85% la 98% de la 90% la 98% dar şi de la 86% la 99%, au fost monitorizaţi câte 3 pacienţi de pe fiecare secţie”, ne-a declarat directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dana Tulbure.

Muzica maestrului Gheorghe Iovu este exact ca un medicament, cu adevărat vindecătoare, astfel că în viitorul apropiat se dorește montarea unui sistem audio în staţionarele Spitalului Judetean de Urgenţă Reşiţa pentru ca aceste acorduri să fie ascultate şi de pacienţii aflaţi în blocul operator, la neurologie sau la ATI.

La finalul acţiunii, Gheorghe Iovu a donat unităţii medicale un echipament audio performant.

Meloterapia folosește influențe sonore armonioase și este dovedit științific faptul că muzica este capabilă să modifice undele cerebrale și frecvența cardiacă.

De același autor

Related Articles