[AUDIO] Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa „cocoşat” de facturile la gaz şi curent

Cea mai mare unitate medicală din Caraş-Severin se confruntă cu o nouă problemă; Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa poate ajunge într-un nou impas, pentru că nu are bani să plătească facturile la utilităţi, în condiţiile în care acestea s-au triplat: de exemplu o factură a ajuns de la 200 de mii de lei la 700 de mii de lei. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Paul Purea, cere, din nou, ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru rezolvarea problemei.

Contactat de echipa Radio România Reşiţa, preşedintele forului judeţean, Romeo Dunca, ne-a declarat că va analiza situația şi va căuta soluții pentru plata facturilor, pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit. Totodata însă, Dunca face apel și la angajaţii cu salarii mari din cadrul spitalului (cei cu peste 5 mii de lei net) să contribuie fiecare cu cât poate.

Creşterea preţului la energie afectează Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în situaţia în care unitatea medicală are datorii mari, de ani de zile adunate, datorii care depăşesc 20 de milioane de lei. În această situaţie, spitalului îi este imposibil să achite aceste facturi. De exemplu, pe luna decembrie facturile depăşesc 900 de mii de lei, sunt facturi istorice, o recunoaşte şi directorul financiar, Adina Miloş. Spitalul a făcut demersurile către furnizorii de energie electrică şi gaze naturale pentru compensarea acestor tarife şi a cerut inclusiv recalcularea facturilor din lunile noiembrie şi decembrie.

Sursă foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles