[AUDIO] SGA Caraş-Severin: Depăşirile cotelor de atenţie şi apărare, nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru cetăţeni!

Ploile însemnate cantitativ şi avertizările de vreme rea nu afectează major din punct de vedere hidrologic judeţul Caraş-Severin.

Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Vilhelm Szabo pentru Radio Reşiţa:

La această oră, după ploile care au înregistrat pe alocuri peste 20 de litri pe metru pătrat, s-au depăşit câteva cote de atenţie pe raza judeţului. Mai sunt depăşite cotele de atenţie şi inundaţie cu puţini centimetri la Valea Pai, fără să prezinte un pericol. Credem că nivelul apelor va scădea după evoluţia cotelor în amonte la Brebu, pe Tău la Soceni şi sperăm să că nu vor fi probleme. Nici după prognoza meteo care arată că ploile vor fi slabe în continuare, nu cred că va fi un pericol pentru locuitorii judeţului“.

Vilhelm Szabo

Vilhelm Szabo a mai subliniat că, zăpezile căzute cantitativ în zona montană a judeţului în ultimele 24 de ore, pe Semenic 30 de cm şi pe Muntele Mic, 70 nu se vor topi brusc, fapt pentru care nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte inundaţiile.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles