[AUDIO] Rotaţia preoţilor în Dieceza romano-catolică de Timişoara

De la 1 iulie respectiv 1 septembrie, printr-o hotărâre a Diecezei romano-catolice de Timişoara mai mulţi preoţi romano-catolici au fost transferaţi spre a sluji în alte comunităţi aflate în raza de acoperire a acesteia, a declarat pentru Radio Reşiţa părintele vicar general al Episcopiei romano-catolice de Timişoara, Monsignor Johann Dirschl:

Msgr. Johann Dirschl

Rotaţiile preoţilor pe locaţii:

pr. Valentin Macedon Hiticaş, administrator parohial la Jimbolia şi Cărpiniş a plecat mai departe la studii la Roma, locul său fiind luat de părintele Daniel Pozsonyi, fost administrator parohial la Lovrin.

Locul părintelui Daniel Pozsonyi la Lovrin a fost luat de pr. Cristinel Bălan – vicar parohial la Timişoara 1.

Părintele Petru Velciov care a fost paroh la Dudeştii Vechi s-a retras din cauza vârstei şi a sănătăţii din activitatea pastorală. Locul lui a fost ocupat de Sebastian Mirciov, fost paroh de Vinga.

În locul părintelui Sebastian Mirciov a fost numit pr. Piry Radulov ca şi administrator parohial. El vine din parohia Moldova Nouă unde a activat tot ca administrator parohial.

Părintele Iosif Heinrich se retrage din activitatea pastorală din cauza vârstei şi a altor greutăţi, cauzate de sănătate. El a fost paroh la Otelec, iar în locul său a venit părintele Eugen Fechetă, care a slijit o vreme scurtă la Lugoj.

pr. Ciprian Barticel se întoarce în Italia, el a slujit ca şi administrator parohial la Băile Herculane.

pr. Gheorghe Iordache se întoarce în Italia, a servit un timp scurt la Reşiţa 1 ca şi vicar parohial.

pr. Ionuc Vasile Hojda, fost administrator parohial la Parohia Oraviţa s-a mutat în aceeaşi funcţie în Parohia Moldova Nouă.

pr. Augustin Bărbuţ a venit în Dieceza romano-catolică de Timişoara din Italia şi a fost numit paroh de Oraviţa.

pr. Mihai Simon a venit în Dieceza romano-catolică de Timişoara din Iaşi şi a fost numit paroh la Băile Herculane.

Sursa foto: gerhardus.ro   

De același autor

Related Articles