[AUDIO] Roşiile din Caraş-Severin: Bogăţie pe tarabe, satisfacţie la buzunare

Programul „Tomate” aduce avantaje atât legumicultorilor, cât şi consumatorilor din Caraş-Severin, mulţumiţi de calitatea producţiei din acest început de vară.

Sunt foarte bine primite, au cea mai mare luare din piaţă. Folosesc numai seminţe româneşti de ani de zile de când produc roşii şi am reuşit să scot în primăvară cantitatea necesară. Tomatele le desfacem în special în magazinele locale de pe sate unde avem exploataţiile, iar surplusul în pieţe, aprozare, nu reuşim să scoatem câtă cerinţă avem. Vindem şi până la 200 de kilograme pe zi, iar cu marfa care nu se vinde la tarabă, o dăm la engros„, au transmis câţiva dintre legumicultorii cărăşeni pentru Radio Reşiţa.

Mulţumiţi de produsele de pe tarabe sunt şi consumatorii pentru că raportul calitate-preţ este unul foarte bun, iar marfa este românească şi mult mai sănătoasă decât cea din import. „Luăm de la producători de la ţară pentru că avem încredere şi legumele sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Preţurile sunt mulţumitoare, iar satisfacţia de a face piaţa şi de a umple sacoşele cu tot felul de produse autohtone este tot mai mare„, au subliniat unii dintre cumpărătorii din pieţele din judeţ pentru postul nostru.

Doar două zile mai au la dispoziţie cei peste 40 de legumicultori din Caraş-Severin (n.r. astăzi şi mâine, 1 iulie), înscrişi anul acesta în programul „Tomate”, pentru a-şi desface producţia de roşii din sere şi solarii şi pentru a beneficia ulterior de ajutorul de minimis, acordat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Documentele justificative care atestă valorificarea producţiei de anul acesta trebuie depuse de către producători la Direcţia pentru Agricultură din judeţ până în 15 iulie inclusiv.

Sursa foto: Agrotrends

De același autor

Related Articles