[AUDIO] Restricţiile impuse de DSVSA Caraş-Severin duc la pierdea tradiţiei târgurilor de animale din judeţ

Restricţiile impuse de Direcţia sanitar-veterinară Caraş-Severin privind interzicerea în târguri şi oboare a animalelor mari, nemulţumeste edilii localităţilor cu tradiţii în creşterea animalelor din judeţ.

Primarul Mirel Patriciu Pascu şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de acest aspect în cadrul Târgului Neuwerk-ului, eveniment ce s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute la Bocşa:

Eu sunt nemulțumit într-o oarecare măsură că se pierde această tradiție, deoarece evoluția de azi și bolile de care se tot vorbește, de pestă și alte lucruri fac ca Direcția de Sănătate Veterinară să interzică accesul în târg al animalelor și cred că ar trebui găsită o soluție să nu pierdem această tradiție deoarece noi trebuie să încurajăm crescătorii ori nu putem să-i încurajam dacă nici măcar la un târg care este de două ori pe an la Bocșa ei nu pot să participe. Cred că Direcția Sanitar Veterinară trebuie să vină cu o soluție mai concretă pentru că să interzicem este foarte simplu. Nu sunt în domeniu, dar cred că nu e normal ca târgul de animale să nu beneficieze de prezenţa animalelor şi doar de produse agricole și artizanale„.

Radio Reşiţa a solicitat un punct de vedere şi din partea conducerii Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin, dar până în prezent nu a obţinut niciun răspuns.

De același autor

Related Articles