Astăzi Radio Reşiţa împlineşte 24 de ani. Ctitor al acestei instituţii, aşa cum îi place să i se spună şi nu mai mult, este Doru Dinu Glăvan, actualmente preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. „Mulţumesc pentru invitaţia de a vorbi astăzi la Radio Reşiţa, care rămâne DRAGOSTEA MEA, chiar dacă nu astăzi se împlinesc 24 de ani de la înfiinţare. Emisia a început în 12 iunie, 1996 şi aceea este, desigur, ziua dragă! Atunci, cei din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Voivodina şi Valea Timocului au reuşit să asculte un post de radio al lor. Dedicat lor! (…) O construcţie ca Radio Reşiţa s-a făcut cu multă simţire, cu multă dăruire, cu mult efort„. Doru Dinu Glăvan:

Preşedintele Societăţii Literar-Artistice Tibiscus din Uzdin-Serbia, colaboratorul Radio Reşiţa, Vasile Barbu, despre îndelungata prietenie. „Ţin minte că la aniversarea celor 5 ani de existenţă am fost invitaţi la sărbătoarea radioului reşiţean. O sărbătoare de zile mari… Radio Reşiţa este cel mai ascultat post de radio de către românii din Serbia„. Vasile Barbu:

De la începutul existenţei Radio Reşiţa a avut o permanentă colaborare cu Episcopia Caransebeşului. „E un mare plus pentru locuitorii Banatului de Munte, să existe acest post de radio, cu sediul în oraşul reşedinţă de judeţ şi care se ridică la cel mai înalt nivel profesional de transmitere a informaţiei netrunchiate în care ascultătorii pot avea încredere şi pot fi siguri că nu sunt duşi în eroare„. Diacon Pavel Canea de la Episcopia Caransebeşului:

Cetăţean de onoare al municpiului Reşiţa, om de cultură recunoscut la nivel internaţional, renumit ufolog, Dan D. Farcaş, stabilit la Bucureşti, este colaborator fidel al radioului reşiţean aniversat astăzi. „Radio Reşiţa este pentru mine un simbol al oraşului, iar faptul că împlineşte 24 de ani înseamnă că are o maturitate care merită să fie menţionată„. Dan D. Farcaş:

Radio Reşiţa a încheiat anul acesta un parteneriat cu Academia Română, prin Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca. Cercetătorul ştiinţific, Varga Attila, doreşte ca: „Radio Reşiţa să aibă emisiuni frumoase realizate de oameni la fel de frumoşi care să facă din vocaţia lor nu doar o mare pasiune, cât şi un fel nobil de a trăi, servindu-i pe cei din jur cu loialitate şi profesionalism. (…) Îmi doresc ca Radio Reşiţa să reuşească să reunească oamenii făcând trainice legături„. Varga Attila:

Artistul vizual de anvergură internaţională, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, prieten al Radio Reşiţa, Dorel Găină, transmite, cald, La mulţi ani! „La mulţi ani pentru că asemenea unor minunate lucruri care trebuie să se întâmple, Radio Reşiţa este în zona de fizic o încununare de bucurii şi de luptă cu adversităţile timpului care sunt dintotdeauna prezente, iar în zona de metafizic este acea grădină care înfloreşte de câte ori este nevoie„. Dorel Găină:

Radio Reşiţa a primit felicitări şi din partea prefectului judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu:

Radio România Reşiţa se recepţionează pe 105,6 FM, 91,9 FM şi 92,8 FM! Mulţumim pentru că existăm împreună:

1 COMENTARIU

  1. Radio Reșița 😜… La multi ani și tot binele din lume ! Radioul din Reșița a făcu, face și va face parte din viața mea. Respect Ada Botezan, respect restul trupei.

Comments are closed.