[AUDIO] Primăria Reșița un partener real pentru Spitalul Județean, de la începutul pandemiei

Primăria Reșița a reușit să-și recupereze banii investiți în aparatura cumpărată pentru Spitalul Județean de Urgență din municipiu, accesând un proiect pe fonduri europene.

În ultimul an şi jumătate primaria Reşiţa a achiziţionat din bugetul propriu aparatură extrem de importantă pentru desfăşurarea actului medical în pandemia de COVID 19. Prin accesarea fondurilor europene, administraţia locală a reusit să-şi recupereze banii investiţi. Despre aparatura achiziţionată primarul Reşiţei, Ioan Popa:

„Chiar dacă Spitalul Judeţean nu este în administrarea primăriei Reşiţa, am decis de îndată să mă implic, cea mai strictă necesitate a fost legată de un aparat de testare PCR, am luat un aparat de radiologie ultraperformant şi am mai luat un aparat de dializă pretat pentru adulți dar şi pentru zona de pediatrie. Evident că am făcut aceste investiţii din bugetul primăriei nici nu ne-am gândit că vom avea șansa de a ne recupera aceşti bani, dovadă că la aproape un an de la achiziționarea acestor aparate am reuşit să depunem un proiect şi iată că am primit finanțare pntru aceste aparate”, ne-a declarat primarul Ioan Popa.

De exemplul aparatul de dializă sau mai bine spus pentru filtrarea sângelui a salvat foarte multe vieți în pandemie, susține și directorul medical, Cosmin Librimir:

A fost deschis domnul primar şi a înțeles de ce am vrut un anumit aparat la momentul respectiv. De exemplu, aparatul de dializă sau mai bine spus care filtrează sângele, prima lui utilizare este în șocul septic, fără acest aparat pacienţii în stare critică nu mai aveau din păcate la noi nicio şansă deci investiţia a fost nu bine făcută ci foarte bine gândită şi pentru asta vă mulţumim”, a declarat directorul medical Cosmin Librimir.

Valoarea proiectului pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița cu aparatură medicală pentru tratarea pacienților infectați cu SARS COV 2 se ridică la peste un milion de lei. Și nu este singurul proiect, primăria Resita va continua să sprijine și cu alte investiții cel mai mare spital din Caraș-Severin.

Cele mai citite

Related Articles