[AUDIO] Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, evaluează situația financiară de la Aquacaraș!

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a avut în această dimineaţă o nouă întrevedere cu directorul Aquacaraş, Gheorghe Filipescu, societate subordonată, la care instituția administrativă județeană este acționar majoritar.  Dunca a dorit astfel ca începând de astăzi, să răspundă unei serii de reclamaţii venite din partea cetăţenilor printr-un amplu proces de auditare financiară pe care l-a solicitat conducerii Aquacaraș.

Între acestea se numără acuzații legate de angajări pe criterii politice, lipsa competenței a numeroși șefi de servicii și alți funcționari ai operatorului județean de apă și canal, de bani care au ieșit din societate și care nu ar fi fost cheltuiți în mod justificat.

Trebuie să vedem dacă cheltuielile pe fonduri europene au fost eligibile, dacă au fost vicii de execuție. Actuala conducere spune că s-au făcut progrese și că s-au redus substanțial pierderile și numărul de angajați. Concluziile vor veni doar în urma unui audit financiar, pentru că noi nu judecăm oamenii după zvonuri, noi nu schimbăm doar că trebuie să plece ail or să vină ai noștri. Nu vor pleca nici ai lor dacă și-au făcut treaba și nu vor veni nici ai noștri dacă nu sunt cu nimic mai buni“, a ținut să precizeze proaspătul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.    

Trebuie remarcat că la multe dintre acuzațiile formulate, directorul executiv al societății, Gheorghe Filipescu a ținut să remarce că acestea nu stau în picioare, indicatorii financiari din ultimul an de zile fiind net în favoarea diminuării la o treime a pierderilor din 2019, odată cu preluarea Aquacaraș de către actuala conducere.

La dezbatere au fost prezenți membri ai Consiliului de Administratie Aquacaraş, primarul municipiului Resita, Ioan Popa, primarul comunei Glimboca, Petru Crîsnic, consilierul județean și subsecretarul de stat din cadrul MAI, Dan Stan şi auditori financiari.

De același autor

Related Articles