[AUDIO] Poate ajunge Spitalul Municipal din Caransebeş într-un impas financiar?

Facturile uriaşe la utilităţi au lovit si Spitalul Municipal din Caransebeş. În această situaţie se află toate unităţile medicale din ţară, problema fiind una naţională.

Costuri foarte mari la electricitate dar şi facturi care s-au dublat în unele cazuri, din păcate a crescut şi preţul medicamentelor şi materialelor sanitare, probleme pe care spitalul nu le avea în trecut, unitatea din Caransebeş fiind cea mai bine aprovizionată unitate medicală din judeţ, a dovedit acest lucru şi în cei 2 ani de pandemie, ajutând ori de câte ori a fost necesar spitalele din Caraş-Severin cu medicamente. Managerul Adrian Dumbravă a reuşit să schimbe faţa spitalului în ultimul an printr-o serie de investiţii importante însă acum caută soluţii pentru a scoate spitalul din acest impas financiar.

Primăria Caransebeş în subordinea căruia se află acest spital nu stă cu mâinile în sân ci sprijină unitatea medicală cu bani din bugetul local însă, nu o va putea face la nesfârşit pentru că şi acest buget este limitat. Primarul Felix Borcean cunoaşte foarte bine situaţia actuală şi reuşeşte în continuare să ajute spitalul. Un sprijin guvernamental ar salva situaţia rapid!

Si Spitalul Municipal din Caransebeş înregistrează arierate care la ora actuală se ridică la 12 milioane de lei.

În ciuda acestor probleme, Spitalul Municipal din Caransebeş continuă investiţiile şi va avea o centrală nouă tot cu sprijinul primăriei. Echipamentul termic vechi va fi înlocuit în următoarea perioadă cu unul nou. Investiţia va duce la economii la facturile din iarnă, ne-a mai declarat primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean.

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru realizarea acestui proiect este data de 25 mai. Firma câştigătoare va avea la dispoziţie 3 luni să finalizeze lucrarea.

Cele mai citite

Related Articles