Primăria Reşiţa nu renunţă la Casa de Cultură a Sindicatelor, aflată în stare de degradare. Edilul Ioan Popa vrea să preia clădirea de la UCMR, în contul unei datorii pe care compania o are la bugetul de stat.

Imobilul este evaluat la aproximativ 6 milioane de euro, iar primarul intenţionează să atragă fonduri europene pentru renovarea sălii de spectacole, ce are aproximativ 700 de locuri. În spaţiile din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, Ioan Popa vrea să mute toate serviciile Primăriei Reşiţa care sunt dispersate în tot oraşul.

Primarul Ioan Popa: Casa de Cultură este evaluată la circa 6 milioane de euro, 6 milioane de euro prin Ordonanța 200 din octombrie anul trecut. Ea poate fi preluată de către AAAS, se scade datoria respectivă din datoriile UCMR și se transferă către Primăria Reșița fără sultă financiară. Asta ne-ar da posibilitatea să facem un proiect pe fonduri europene și să reabilităm clădirea în întregimea ei, are 11.000 mp. Dorința mea este să mut primăria acolo cu totul. Ea are două componente, cu zona de sală de spectacole, cu foaierele, cu amfiteatrele, cu toată zona respectivă. Şi în spate este o zonă multe niveluri, cu foarte multe spații, pe lângă Biblioteca Județeană în care am putea practic să acomodăm toată Primăria Reşiţa.

Casa de Cultură a Sindicatelor, clădire emblemă a municipiului de pe Bârzava face parte acum din patrimoniul UCM Reşiţa, societate comercială aflată în insolvenţă. Construită în anii 50, clădirea este parţial închisă şi într-un proces de degradare.

Clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, este singura de acest fel din ţară care nu mai aparţine confederaţiilor sindicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.