Delegatie Varset_28.01.2014 004

Ministerul Dezvoltării Regionale din Republica Serbia a decis, la propunerea comunei Vârșeț, ca premiul anual Floarea Dunării să fie acordat în acest an președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde în semn de recunoștință pentru colaborarea regională și atragerea de finanțări europene prin proiecte transfrontaliere. O delegație a administrației din Vârșeț, din care au făcut parte printre alții JOVICA ZARKULA – președintele Adunării Comunei Vârșeț și primarul comunei, CEDOMIR ZIVKOVIC, a fost prezentă astăzi la Reşiţa.

La încheierea vizitei, președintele forului cărășean a declarat: „În ultimii 6-7 ani au fost derulate 29 de proiecte comune, iar 15 dintre ele sunt scrise în parteneriat cu comuna Vârșeț. Uniunea Europeană pregătește un nou ciclu de finanțare care se va întinde pe o perioadă de 7 ani, ceea ce înseamnă că planurile privind colaborarea merg mai departe”.

Sorin Frunzăverde, care este şi președintele în exercițiu al Regiunii de Dezvoltare Economică Vest, a mai precizat că a trimis o scrisoare atât ministerului Transporturilor din România, cât și celui din Serbia pentru finanțarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Timișoara – Belgrad. Construcția acesteia se poate realiza prin atragerea de fonduri europene tot printr-un proiect transfrontalier.

Delegatie Varset_28.01.2014 037