[AUDIO] O nouă amendă şi trei avertismente pentru operatorul economic care exploatează haotic parchetul din Dealul Golului

În urma sesizărilor cetăţenilor de la jumătatea lunii ianuarie 2021, privind tăierile din zona Dealul Golului, Primăria Reşiţa a convocat o amplă acţiune de control. La verificări, organele abilitate au găsit o serie de nereguli, sancţionate corespunzător. Atunci, pentru nerespectarea amplasamentului şi distrugerea păşunii aflate pe domeniul public al Municipiului Reşiţa şi Garda Forestieră şi Primăria au aplicat sancţiuni contravenţionale de câteva mii de lei, cu obligativitatea aducerii suprafeţelor distruse la starea iniţială şi eliberarea terenului ocupat ilegal.

George Săvianu

Operatorul economic care, conform Direcţiei silvice Caraş-Severin, exploatează legal acel parchet, continuă să taie în zonă. În urma unor sesizări recente, Garda Forestieră judeţeană a efectuat o serie de alte verificări. Şeful Gărzii Forestiere Caraş-Severin, George Săvianu, a declarat pentru Radio Reşiţa că în zonă este un parchet cu exploatare definitivă de 2500 de metri cubi de material lemnos din care până acum a fost extras 1500. După definitivarea lucrărilor şi recoltarea a încă 1000 de metri cubi, conform amenajamentului silvic, parchetul va fi închis complet, a mai subliniat George Săvianu.

Sursa foto: facebook Nadia Potoceanu

Cele mai citite

Related Articles