[AUDIO] O nouă acţiune de testare a glicemiei la Reşiţa. În această seară mai multe clădiri din judeţ vor fi iluminate în albastru

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an la 14 noiembrie. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare asupra diabetului zaharat, ca problemă de sănătate publică.

Cu acest prilej, Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa, coordonată de medicul diabetolog Mihaela Dalea a organizat o nouă acţiune de prevenire a diabetului la sediul asociaţiei situat la etajul 2, camera 203 din cadrul Policlinicii, vis a vis de Stationarul II din municipiu, o acţiune în care carasenii şi-au putut testa gratuit glicemia, au primit sfaturi cu privire la modalităţile de prevenţie si de tratare a bolii iar diabeticii au plecat acasă şi cu aparate noi pentru măsurarea glicemiei.

Acţiunea a fost un succes, ne-au declarat cetăţenii care au venit să se testeze:

Din păcate în Caraş-Severin numărul persoanelor care suferă de diabet este tot mai mare, iar acest lucru se poate observa cel mai bine acum după pandemie, ne-a declarat şi medicul diabetolog Caius Diaconescu:

În această seara de la ora 20.30 de minute, clădirea Teatrului de Vest va fi iluminata în albastru, culoarea de luptă împotriva diabetului. Evenimentul este sustinut de cele 3 cluburi Lions Resita Montana, Onix si Kidness. Si localitatile din mediul rural, Ticvani, Paltiniş Fârliug si Ramna vor avea cele mai importante cladiri iluminate în albastru.

De același autor

Related Articles