[AUDIO] Nimeni nu vrea 30 de tone de păstrăv de la Direcţia Silvică Caraş-Severin

Dezinteres pentru păstrăvul din Caraş-Severin.

Miercuri, 7 septembrie Direcţia silvică judeţeană, cel mai mare producător de păstrăv din cadrul RNP Romsilva şi-a revizuit activitatea prin atragerea de noi agenţi economici privind comercializarea acestei specii de peşte.

O nouă licitaţie publică pentru comercializarea a 42 de tone de păstrăv a fost organizată la sediul Direcţiei silvice judeţene din Reşiţa. Cantitatea provenea din 4 loturi, adjudecate fiind doar 10 tone de la păstrăvăria Bozovici, din lipsă de interes a agenţilor economici cu tradiţie şi a preţurilor de desfacere prea mari, spune Traian Roşu – şeful compartimentului vânătoare şi salmonicultură de la nivelul instituţiei cărăşene:

“S-au oferit 42 de tone din care s-au adjudecat 10 tone. Interesant este de menţionat faptul că deşi clienţii tradiţionali, marii comercianţi de peşte nu s-au prezentat la această licitaţie din motive necunoscute, au venit doi clienţi noi unul din Baia Mare şi unul din Hunedoara care au luat cele 10 tone. Au fost întocmite şi actele aferente, preţul de adjudecare fiind cuprins între 13,3 şi 13,6 lei/ kg fără TVA.”

Conform celor spuse de Traian Roşu cantitatea de păstrăv vândută până în prezent este cu 16% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cauzele fiind ploile din această vară:

“Până la sfârşitul lunii august s-au vândut 76 de tone din totalul de 145 de tone pe care n-i l-am propus noi. Comparativ este cu 16% sub nivelul de anul trecut din cauza ploilor abundente din această vară, astfel că am avut peşte vandabil la greutatea de consum mai mică decât ne-am programat noi.”

“Nu se va întâmpla să aruncăm păstrăvii pe canal. Vom organiza alte licitaţii şi sperăm să vindem tot peştele” a subliniat pentru Radio Reşiţa, Traian Roşu.

Următoarea licitaţie va avea loc la începutul lunii octombrie.

Amintim că, Direcţia Silvică Judeţeană oferă publicului consumator, păstrăv de 180 – 200 de grame, produs în păstrăvăriile proprii care se pretează foarte bine spre a fi servit în restaurante sau destinat unor evenimente speciale, precum: nunţi, botezuri, zile de naştere şi parastase. Peştele se vinde direct din bazinele păstrăvăriilor la preţul de 18 lei/ kg în comparaţie cu 20-22 de lei/ kg cum se găseşte în magazinele din judeţ, a mai spus Traian Roşu. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

2 COMENTARII

  1. Ar fi cazul sa mai populeze cu pastrav si râurile din județ , apa o folosesc si peste nu este . Braconaj mult ineres 0 . Bravo Directa Silvica !!!!! Minisul , Nera,Cerna,Carasul,Bistra,Barzava, toate au pastravarii , dar nici un pastrav domnilor de zeci de ani nu ati populat , vindeți si cereți bani grei pe kg , mai bine îi aruncati sau faceți altă licitație decat sa populați ! Rusine!!!!!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles