[AUDIO] Mitropolia Banatului reabilitează acoperişul de la Staţionarul II. Episcopia Caransebeşului şi Episcopul romano-catolic Joszef Csaba Pal contribuie la renovare

Apelul managerului Alina Stancovici pentru reabilitarea Staţionarului II din Reşiţa nu a rămas fără răspuns. Înalt Prea Sfinţia Sa Ioan, Mitropolitul Banatului a vizitat unitatea medicală şi a luat decizia de a contribui la reabilitarea acoperişului. Episcopia Caransebeşului dar şi Joszef Csaba Pal, Episcop Romano-Catolic al Timişoarei sunt cei care vor avea un rol important în renovarea clădirii şi a grupurilor sanitare, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Alina Stancovici.

„Săptămâna trecută, joi, am purtat doua discuții telefonice cu doi înalți prelați ai lumii crestine: I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului si Excelenta Sa, Ioszef Pal, Episcop Romano-Catolic al Timișoarei pentru a le cere sprijinul in renovarea Stationarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Ambii prelați au manifestat deschidere si promptitudine pentru spitalul nostru si nevoile sale, Episcopul romano-catolic, un om care cu drag si suflet mare a pastorit ani multi comunitatea romano-catolică a Resitei a facut a doua zi o donație financiară substanțială pentru Stationarul 2, iar IPS Ioan, Mitropolitul Banatului a venit azi la spital pentru a afla cum si cu ce poate ajuta unitatea sanitară.

Așadar, Mitropolitul Banatului, împreună cu P.O. Gheorghe Suveti, Protopop al Resitei si cu P.O. Cosma, Protopop al Caransebesului au fost la spital pentru a identifica nevoile Stationarului 2. Data fiind întâlnirea cu Mitropolitului Banatului la spital, la ora la care se sfarsea ședința Consiliului de Administrație al unității sanitare, am considerat oportun ca discutiile sa se poarte într-un cadru mai larg, invitând si presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Romeo Dunca si presedintele C.A. al SJUR, dr. Paul Purea la intalnire, discuțiile dovedindu-se constructive. Asa cum am stabilit telefonic, Mitropolitul a fost să vadă personal acoperișul Stationarului 2 urcând astfel in podul clădirii.

Evident, asa cum Biserica a facut mereu pentru comunitate, ajutorul este cert: Mitropolia Banatului se va ocupa de renovarea acoperișului Stationarului 2. Bucuria este triplă pentru ca dupa renovarea aproape terminată a Stationarului 3, cu sprijin de la comunitatea Resitei si Caras-Severinului si de la instituții publice, societati comerciale, ONG-uri -uri si autoritatile locale, Primăria Reșița și Consiliul Județean Caras- Severin, demaram renovarea Stationarului 2 prin implicarea Sfintei Biserici: Mitropolia Banatului, Episcopia Romano-Catolica de la Timișoara și Episcopia Caransebesului. Desigur, nu trebuie sa uitam ajutorul oferit zilele trecute prin donațiile făcute prin clubul Lions Reșița Kindness, care merg mai departe pentru cei ce vor sa doneze si prin sufletul deschis si pus spre folosul spitalului de producătorului si artistului Florentina Martiș, de la Peciu Nou.

Când dorința exista, iar oamenii au sufletul mare, Dumnezeu face ca scopul, locul, fapta si ajutorul sa se întâlnească, iar acest loc este Spitalul Județean de Urgență din Reșița, mai întâi Stationarul 3, iar acum Stationarul 2. Pretuire tuturor celor care prin fapta lor, aduc binele de care acest spital are nevoie pentru a rămâne în picioare pentru sănătatea noastră, a tuturor!”

Cei interesaţi pot ajuta în continuare cele 2 staţionare din Reşiţa cu bani şi materiale de construcţii!

De același autor

Related Articles