[AUDIO] Medicii îndeamnă oamenii să nu uite acasă trusa medicală de prim ajutor pentru concediu

Înainte de a pleca în concediu, medicii îndeamnă oamenii să nu uite acasă trusa medicală de prim ajutor. În contextul pandemiei de SARS CoV-2 fie că aleg să-şi petreacă concediul în ţară sau în străinătate un compartiment cu medicamente, pansamente şi creme de protecţie în bagaj este mai mult decât esenţial.

Pe lângă acestea, din trusa de vacanţă nu trebuie să lipsească: medicamentele pentru dureri, răceală şi febră, ser fiziologic şi comprese sterile, plasturi dar şi un termometru, ne-a declarat medicul Daniel Popovici.

În plus ,cei care merg în vacanţă sunt îndemnaţi să se vaccineze împotriva virusului SARS CoV-2 şi să facă dovada imunizării. Dacă folosiţi medicamente de tipul sedativelor, tranchilizantelor sau opioidelor pentru tratamentul durerii, trebuie neaparat să aveţi o scrisoare medicală de la doctorul specialist sau de familie care sa mentioneze ca aveţi nevoie tratamentul respectiv. Fără acest raport medical, este posibil să vi se restricţioneze intrarea într-o ţară străină. 

În plus, medicamentele se păstrează în cutiile originale care au etichete adecvate, la o temperatură de sub 25 de grade celsius. Astfel, cel mai bine ar fi ca siropurile, gelurile, cremele dar şi tabletele să fie transportate în cutii sau genţi termoizolante. Iar când ajungeţi la destinaţie păstraţi-le în cel mai răcoros loc posibil, având grijă să nu ajungă pe mâna copiilor.

Sursa foto: sfatul medicului.ro

De același autor

Related Articles