[AUDIO-FOTO] Lenuţa Morândău un exemplu pentru comunitate. De 9 ani donează sânge și salvează vieți

Un început de săptămână plin de speranţă pentru bolnavii care aşteaptă o picătură de sânge. Oamenii sănătoşi au început să vină la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa ca să doneze sânge. A răspuns apelului de donare şi doamna Lenuţa Morândău în vârstă de 61 de ani.

Femeia este de mai bine 9 ani donator onorific al unităţii din municipiu. Lenuța a conştientizat importanţa acestui gest în urmă cu câțiva ani, când a avut probleme grave de sănătate. Oamenii dragi s-au mobilizat atunci pentru ea și au donat sânge iar acest gest nu poate fi uitat. Tot atunci și-a promis că își va ajuta semenii fără să stea pe gânduri și astfel a ajuns donator onorific. De 3 ori pe an face acest gest și se simte excelent la vârsta de 61 de ani, dar acești ani nu i-se văd pe chip. Cu multă energie pozitivă a salvat și astăzi 3 vieți!

În ceea ce privește sănătatea celui care donează, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%. În plus, în urma donării de sange, rezistența organismului la șocuri crește, astfel ca, daca vei suferi un accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Cei interesaţi pot dona sânge zilnic între orele 8.00-12.00 iar miercuri programul va fi din nou prelungiţ centrul de transfuzii sanguine din Reşiţa va funcţiona între orele 7.30-13.30.

Cele mai citite

Related Articles