[AUDIO] Jandarmii cărăşeni s-au mobilizat într-un număr mare şi au donat sânge pentru bolnavii din spitale

Campania umanitară de donare de sânge „Să fii erou este în sângele tău” a debutat astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Reşiţa. Timp de o săptămână, între orele 8.00-12.00, cărăşenii au posibilitatea să vină să doneze sânge şi să salveze vieţi.

Gruparea de jandarmi de la Detaşamentul 1 mobil din Reşiţa s-a mobilizat rapid şi a donat sânge. Şi de această dată jandarmii au dovedit că le pasă de cei din jur şi au făcut acest gest fără să stea pe gânduri pentru a ajuta persoanele care au atât de mare nevoie de sânge.

Jandarmii cărăşeni donează regulat sânge, iar mulţi dintre aceştia răspund afirmativ iniţiativelor de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie. În plus, sunt jandarmi care periodic donează sânge chiar şi 2-3 ori pe an.

Jandarmii care susţin acest proiect consideră că printr-un efort minim din partea lor pot ajuta bolnavii a căror viaţă depinde de cele mai multe ori, de o pungă de sânge. Despre gestul umanitar de astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, plutonier major Marius Săndulescu ne-a declarat că este unul normal, omenesc şi voluntar, dincolo de natura serviciului prin care jandarmii vin zilnic în sprijinul cetăţenilor.

Marius Săndulescu:

Alături de jandarmi s-au prezentat şi câţiva studenţi de la UBB Reşiţa dar şi societatea mobilă s-a mobilizat în urma apelului lansat de Lili Gherle, cea care a iniţiat această campanie dar care a şi donat sânge, fiind un donator fidel şi un bun exemplu pentru societate.

Astăzi, în prima zi de campanie, 24 de persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzii din Reşiţa dar acţiune continuă toată săptămâna. Un singur donator poate salva 3 vieţi. Vino şi donează sânge. Şi gestul tău contează!

Cele mai citite

Related Articles