MagiarPeste 1500 de copii vor învăţa din toamnă la Colegiul Naţional Mircea Eliade din Reşiţa. Liceul teoretic a primit titlul de colegiu naţional după o muncă asiduă prin care s-a demonstrat că şcoala are o vechime de cel puţin 75 de ani de activitate şi că a făcut performanţă de a lungul timpului, a precizat Nicolae Magear, directorul unităţii de învăţământ. “Cei 35 de ani petrecuţi la catedră vor fi încununaţi de acestă realizare. În acest an am muncit mai mult decât în celelalte două mandate de director, la un loc”, a mărturisit profesorul Nicolae Magiar.

Nicolae Magiar:

 Din Colegiul Naţional Mircea Eliade vor face parte, pe lângă Şcoala generală nr 12 din Reşiţa  şi alte unităţi de învăţământ precum Şcoala Primară Câlnic, Grădiniţa PN Câlnic, Grădiniţa PN Moniom şi Grădiniţa PN 15 Reşiţa. În acest fel, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la Colegiul Naţional încă de la grădiniţă, a precizat Gheorghiţa Fercea cea care din septembrie va ocupa funcţia de director adjunct în cadrul Colegiului Naţional Mircea Eliade.

 Gheorghiţa Fercea

 Din toamnă Colegiul Naţional Mircea Eliade va avea  12 grupe de preşcolari, 3 clase pregătitoare, 18 clase gimnaziale,16 clase de învăţământ primar şi 16 clase de liceu. Potrivit conducerii de la Eliade, peste 120 de profesori vor preda la acest colegiu.