Canicula face victime! Mai multe persoane din Caraş-Severin au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultima săptămână după ce au căzut în stradă, din cauza temperturilor extreme sau a diferitelor afecţiuni medicale. Cele mai mari probleme le-au avut vârstnicii care suferă şi de boli cardiovasculare dar au fost persoane care au ajuns la urgenţe cu arsuri şi cu insolaţie.

Pentru că judeţul Caraş-Severin se află în continuare sub cod portocaliu de caniculă, medicul Emil Bunda vine cu o serie de recomandări:

Sigur că au fost persoane căzute în stradă, din fericire nu foarte multe dar în schimb au fost foarte mulţi decompensaţi din cauza caniculei, cardiaci în mod special şi oameni în vârstă care nu respectă regulile anti-caniculă, ei stau la ore nepotrivite în căldură şi nu e corect, au fost câteva cazuri şi de arsuri solare şi de insolaţii, căzuţi în stradă au fost 5, insolaţii şi arsuri solare 6 şi afecţiuni conexe, aproximativ 10 care se pot lega totuşi de căldură.

Când e cald afară oamenii trebuie să respecte acele reguli pe care le ştim cu toţii şi pe care le tot repetăm, îmbrăcăminte lejeră, o bună hidratare şi evitarea expunerii la soare în orele de vârf’‘,ne-a transmis Emil Bunda.

Medicii recomandă populaţiei să menţină legatura cu persoanele în vârsta, rude, vecini sau persoane cu dizabilităţi şi să se intereseze de starea de sănătate a acestora oferindu-le asistenţă ori de câte ori au nevoie.