[AUDIO] În Caraş-Severin începe de astazi vaccinarea tinerilor cu vârsta între 12 si 17 ani cu serul Moderna

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 si 17 ani, se pot imuniza de astăzi şi cu serul produs de compania Moderna. Campania de imunizare în rândul tinerilor vine după ce, la finalul saptamânii trecute, Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat extinderea indicatiei serului pentru această categorie de vârstă.

Care sunt centrele fixe din Caraş-Severin în care se pot vaccina adolescenţii cu serul Moderna, aflăm de la şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dănilă Miloş:

Schema de vaccinare recomandata constă în administrarea a doua doze, la un interval de 28 de zile. Pâna acum, copiii de peste 12 ani puteau face doar vaccinul de la Pfizer.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze la un interval de 28 de zile.

Vaccinarea tinerilor se poate realiza începând de luni chiar și fără o programare în platformă, prin prezentarea directă la centrele de imunizare sau la cabinetele medicilor de familie.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de imunizare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

De același autor

Related Articles