[AUDIO] Guvernul a anunțat sumele alocate pentru Banatul de Munte prin programul Anghel Saligny

Deocamdată este vorba doar despre banii ce urmează a fi investiți în apă, canalizare, drumuri și poduri. Un total de 1.336.906.512 lei ce urmează să fie folosiți pentru aceste tipuri de investiții. Senatorul Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, dă asigurări că sumele au fost negociate corect.

”Consiliului Județean i-au fost alocați 140 de milioane de lei, Reșița primește 43 de milioane, Caransebeșul 10, celelalte orașe câte 7 milioane, iar comunele câte 12 milioane de lei”.

La rândul său, președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu consideră că și acest program va contribui semnificativ la dezvoltarea județului.

”Sumele au fost alocate în funcție de proiectele depuse, de mărimea județului, de lungimea drumurilor, a numărului de locuitori. Estimez că până la începutul verii, se vor semna contractele de finanțare și apoi se vor face procedurile de atribuire a lucrărilor”.

Prin programul Anghel Saligny, în Caraș-Severin vor ajunge aproape 573 de milioane de lei pentru investiții în apă și canal și aproape 764 de milioane pentru drumuri și poduri. Săptămâna viitoare vor fi anunțate și sumele alocate pentru rețelele de gaze naturale.

De același autor

Related Articles