[AUDIO-FOTO]”Lumea Noastră” între prezent şi viitor, cu foşti şi actuali redactori: Un nou început, dar istoria continuă!

Un nou număr al revistei şcolare „Lumea Noastră” a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa a văzut de curând lumina tiparului şi a fost lansată joi, 18 noiembrie într-un cerc restrâns de redactori, dascăli şi invitaţi.

prof. invăţământ primar Cristina Ardeleanu pentru Radio Reşiţa:

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, ne străduim și reușim să păstrăm normalitatea unei activități performante. Revista „Lumea noastră”, ajunsă la nr. 44 este o dovadă. Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat: o echipă redacțională numeroasă și foarte bună, cadre didactice din școală, colaboratori din alte domenii! Mulțumesc domnului dr. Cosmin Trebuian și arhitectului Dan Cincu, pentru interviurile acordate! Totodată, un mare mulţumesc unui domn fără Facebook care ne realizează de doi ani coperta, Alex Silitră. Mulţumim foştilor şi actualilor redactori şi colaboratori„.

Cristina Ardelean

Printre cei prezenţi la prezentarea revistei a fost şi cel mai tânăr redactor al acestei longevive publicaţii. Este vorba despre Alexis Stoica, elevă în clasa a V-a care a ales să studieze în România pentru că se simte româncă deşi este născută şi a trăit în Irlanda. Ea face o comparaţie între sistemul de învăţământ şi cerinţele de acolo cu cele de aici:

… în şcolile din România se dă mai multă temă faţă de şcolile din Irlanda şi mai multe teste şi aveam şi uniforme. Eu când am fost mică ştiam deja multe despre România şi am vrut să vin la bunicii mei şi să stau cu ei pentru că îmi plăcea sistemul în care am crescut şi decizia mea nu a fost grea pentru că eu am ştiut că vreau să trăiesc în România pentru că mă simt româncă. Am început deja să mă obişnuiesc cu învăţământul de pe-aici.”

Alexis Stoica

Alături de colectivul de redacţie s-a aflat şi unul dintre foştii elevi ai şcolii, actualul şef al secţiei ATI a Spitalului de Urgenţă din Reşiţa, medicul Ciprian Trebuian:

Sunt foarte entuziasmat că am fost invitat să ţin un scurt discurs către ţinerii elevi. Sunt entuziasmat că îmi voi revedea fosta învăţătoare care m-a ghidat în primii ani şi a fost un real sprijin şi să le comunic copiilor lucruri constructive, să le fie utile.

Ciprian Trebuian

Cei interesaţi să citească textele elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa pot procura publicaţia la secretariatul unităţii de învăţământ din cartierul Lunca Bârzavei al municipiului.

Surse foto: Radio Reşiţa şi Şcoala Gimnazială 7  

De același autor

Related Articles